torstai 22. maaliskuuta 2018

Earth Hour tulee taas!

Earth Hour on WWF:n vuodesta 2007 lähtien vuosittain järjestämä tapahtuma, joka tänä vuonna sijoittuu lauantaille 24.3. Martsarissa Earth Houria vietetään kuitenkin jo perjantaina! Viime vuonna 1,3 miljoonaa suomalaista otti haasteen vastaan ja sammutti valot tunniksi. Myös yritykset voivat osallistua: Helsingissä pääsee vaikkapa kynttiläillalliselle ravintolassa! Helsingin rautatieaseman kivimiehet osallistuvat myös sammuttamalla lyhtynsä.

Earth Hourin pääasiallinen tarkoitus ei ole säästää energiaa, vaan näyttää päättäjille, että kansa välittää ympäristökysymyksistä. Se on maailman suurin kynttiläillallinen, joka halua herättää keskustelua varsinkin ruoan ilmastovaikutuksista. Ruoan tuotanto muodostaa noin viidesosan suomalaisten ilmastovaikutuksista, mikä on saman verran kuin liikenne. Valitsemalla kasvikunnan tuotteita useammin eläinperäisen ruoan sijaan voi vaikuttaa suuresti jälkeen, jonka jättää maapallolle.

WWF:n sivuilla on paljon erilaisia reseptejä, jotka ovat täydellisiä kynttiläillalliselle: miltä kuulostaisi vaikkapa härkispizza, papupihvit, appelsiini-persikkarahka tai minestronekeitto? Ellei illallinen kynttilöiden ääressä nostata suurempaa innostusta, voit vaikkapa urheilla kynttilävalaistuksessa, pelata lautapelejä ystävien kanssa, mennä kävelylle luontoon tai katsella tähtiä. Lauantai-ilta on myös hyvä aika alkaa valmistautua alkavalle koeviikolle opiskelemalla integraaleja, kylmää sotaa, polymeerejä tai muuta yhtä hauskaa :)



Teksti: Henna Nurma


Kuvien lähteet:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti