maanantai 26. maaliskuuta 2018

Tutustumassa Lääkikseen!

Torstaina 22.3. koitti vihdoin innolla odottamamme Meilahden kampuspäivä luentoineen ja opiskelumahdollisuuksineen. Tapahtumatorilla oli monia esittelijöitä ja opiskelijoita kertomassa alan mahdollisuuksista ja tutkimuksista.

Paikalla oli Tarjan ohjaaman BI04-ryhmämme lisäksi paljon muitakin kouluryhmiä neurokirurgin luennon tungoksesta päätellen. Helsingin yliopiston kliininen opettaja ja neurokirurgi Johan Marjamaa kertoi kaikkien hämmästykseksi olleensa edellisen yön työvuorossa ja tekevänsä seuraavana yönä samoin. Itse luento ei pettänyt odotuksia, sillä saimme kuulla monipuolisesti kirurgin opinnoista sekä erilaisista leikkauksista.



Viidestä luennosta valikoimme myös Helsingin yliopiston dosentin, Nina Kamisen-Aholan, luennon epigenetiikasta. Hän kertoi ympäristön vaikutuksesta perimään sekä tutkimusryhmänsä tutkimuksesta, jossa oli onnistuttu saamaan tietoa alkoholin vaikutuksesta geeneihin.

Lisäksi halukkaille tarjoutui mahdollisuus päästä esimerkiksi “Työpäivä päivystyssairaalassa” - tutustumiskäynnille, jossa lääkäri, fysioterapeutti ja sairaanhoitaja kertoivat työstään. He olivat tehneet videon, jossa näytettiin potilaan hoitoa Haartmanin sairaalan eri osastoilla. 
Yllätyksenä tuli se, että yhden potilaan hoitoon tarvitaan työntekijöitä ainakin viidestä eri ammattiryhmästä. 


Teksti: Tea Heikkilä
Kuvat: Tea Heikkilä, Sanja Tuovila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti