keskiviikko 22. syyskuuta 2021

Martsarin uusi apulaisrehtori: Anssi Nevalainen

Martsarilaisen toimitus on perinteisesti haastatellut uusia opettajia ja halusimme tänä vuonna esitellä myös uuden apulaisrehtorimme, vaikka hänet varmasti moni jo tuntee. Kyselimme Anssilta uusista apulaisrehtorin hommista sekä muutamia liikuntaan ja terveystietoon liittyviä kysymyksiä.


Apulaisrehtorin homman parhaat puolet?

Työn monipuolisuus ja vaihtelevuus. Päivät koostuvat sekä normaalista opetuksesta että erilaisista hallinnollisista töistä.

 

Miten olet valmistautunut täyttämään Terhin saappaat?

Pitkällä aikavälillä näihin tehtäviin liittyvät opinnot sekä kokemukset erilaisista töistä. Tässä lukuvuoden alussa työhön on varattava myös ylimääräistä aikaa ja vältettävä muuta liiallista kuormitusta, sillä uusien asioiden opettelu vie aina tavanomaista enemmän aikaa ja energiaa.

 

Miltä siisti sisätyö maistuu?

Toivottavasti ei liian hyvältä, jotta päiviin saa sopivan määrän myös kevyttä liikkumista. Onneksi liikuntatuntejakin vielä aika paljon.

 

Anna vinkki tervelliseen välipalaan?

Riippuu tosi paljon tilanteesta, sillä terveellinen ruokavalio on kokonaisuus. Usein syötyinä välipaloina esimerkiksi monet hedelmät voivat olla sekä ravitsemuksen että kuljetettavuuden kannalta hyviä vaihtoehtoja. Joskus voi huoletta syödä herkkujakin, jos yleisesti ottaen syö terveellisesti. Ravitsemuksellisestikaan hyvä välipala ei välttämättä ole terveellinen, jos sen valinta aiheuttaa liikaa paineita ja rentous katoaa.

 

Lempi liikuntalaji? Entä lempi tanssi vanhoissa? 

Tähän olisi monia hyviä vaihtoehtoja. Usein arkeen sopivina ja suht helppoina lajeina ihan lenkkeily ja kuntosaliharjoittelu. Toisaalta liikunnan sosiaalinen puoli on itselleni tärkeä, joten lisätään listalle tennis ja sulkapallo.

Katrilli on mukavan vauhdikas ja yhteisöllinen tanssi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti