perjantai 27. tammikuuta 2017

7 kääpiötä (ja Lumikki)-näytelmän ensi-ilta

Martsarin näytelmäproduktion 7 kääpiötä (ja Lumikki) ensi-ilta oli 20.1. Ensi-ilta oli erittäin suosittu, ja se keräsi Martinlaakson koulun auditorion lähes täyteen katsojia.

Näytelmäproduktion kantava ajatus oli kääntää vanha lastensatu Lumikki ja seitsemän kääpiötä ylösalaisin. Samalla tarinaa tuotiin nykyaikaan muun muassa älypeilin muodossa. Kääpiöt olivat pääosassa, ja Lumikki oltiin häivytetty lähes kokonaan pois näytelmästä. Lisäksi näytelmässä oli rooleja, joita ei alkuperäisessä sadussa ole, esimerkiksi kuningattaren linnassa työskentelevät kokit. Metsästäjässäkin oli uusia piirteitä, eivätkä kaikki kääpiötkään noudattaneet täysin Grimmin veljesten satua.






















Metsästäjä (Juho Lavonen) ottaa kontaktia yleisöön

Vaikka näytelmä on ensisijaisesti tarkoitettu lapsille, sopii se silti kaikille lapsenmielisille ja muillekin katsojille. Näytelmässä on huumoria, joka toimii, vaikka katsoja olisikin jo peruskoulunsa suorittanut. Esimerkiksi irvaileva taikapeili ja kääpiöiden liikehdintä tuovat aivan omanlaista hupaisuutta näytelmään. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita tuovat mukaan kääpiöiden edesottamukset, kuten heidän järjestämä jymäytys kuningattarelle. Juonikaan ei ole täysin itsestään selvä, ja se saakin lopussa yllättävän käänteen. Kokonaisuudessaan näytelmä oli eheä ja selkeä.













Seitsemän kääpiötä

Näytelmä kesti noin tunnin verran, juuri sopivasti lastennäytelmäksi. Näytelmän jouhevuuden ja jatkuvien kommelluksien vuoksi ei tarvitse pelätä tylsistyvänsä. Valot ja äänet tuovat näytelmään eloa ja tunnelmaa, mikä osaltaan vaikeuttaa yleisöön torkahtamista. Näytelmä onnistuu pitämään otteessaan aivan viime metreille asti.

Teksti ja kuvat: Tatu Mustonen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti