sunnuntai 29. maaliskuuta 2020

Tunnelmia etäopiskelusta

Covid-19:n takia arkemme on muuttunut. Elämme pitkäkestoisen etäopiskelun aikoja, eikä varmaa tietoa ole, koska siirrymme jälleen lähiopetukseen. Saimme galluppiin opiskelijat Ronin, Isabellan, Matleenan ja Henrin. He kertovat, kuinka heidän arkensa etäopiskellen sujuu.


Kuvaile lyhyesti, miten etäopiskelupäiväsi etenee.

Roni:
Opiskelupäiväni alkaa klo 8, kun herään ja tajuan, että saan olla taas kotona opiskelemassa. Haen kahvia ja alan tekemään koulutehtäviä. Saan tehtyä kaikki tehtäväni noin klo 11 ja sen jälkeen luen kokeisiin.

Isabella: 
Aamulla tunnit alkaa aina 8.20, niin menen Classroomiin odottamaan tehtäviä. Jos saan ne ajoissa valmiiksi, teen matikkaa, koska se on haastavin aine. Samalla yritän auttaa kahta nuorempaa sisarusta niiden koulutehtävissä ja valvoa että nekin saa jotain tehtyä.

Matleena:
Päivä etenee aika lailla lukkarin mukaan ja ollaan tehty [tehtäviä] monena päivänä kaverin kanssa yhdessä, niin pysyy rytmi samana.

Henri:
Heräsin 8 aikaan, joka on huomattavasti myöhemmin kuin normaalina koulupäivänä, koska siihen aikaan täytyisi olla jo kävelemässä kouluun. Aloitan ruotsin tehtävät tyhjällä vatsalla, yrittäen hikisesti saada ne tehtyä ennen aikaikkunan sulkeutumista. Juuri palautuksen jälkeen täytyy etsiä seuraavat tehtävät Classroomin syövereistä. Ensimmäisen huokaustauon saa vasta ruokavälitunnilla. Kyllä stressiä riittää!


Mikä etäopiskelussa on parasta?

Roni:
Parasta on se, että saa itse päättää aikataulunsa ja sen ansiosta voi saada paljon nopeammin asioita tehtyä.

Isabella:
Parasta on, että ei tarvitse herätä tosi aikasin, koska koulumatkoihin ei kulu aikaa.

Matleena:
Etäopiskelussa on parasta se kun saa tehtävät tehtyä, voi tehdä muuta.

Henri:
Se, että joissain aineissa voi ottaa vapaatunnin. Kun kielien parissa on uurastanut koko aamun, ei ole pahitteeksi ottaa matematiikasta hypäriä ja tehdä sitä vasta illalla.


Mikä etäopiskelussa on pahinta?

Roni:
Etäopiskelussa pahinta on se, ettei näe ystäviään.

Isabella:
Pahinta on, kun ei saa koulussa hyvää lounasta :(

Matleena:
Pahinta on se, jos opettajat laittaa niin paljon tehtävää, ettei kerkee tehdä niitä tietyn tunnin aikana, ja se, ettei näe enempää kavereita.

Henri:
Hankalinta on herätä virkeänä. Ilman aamupalaa tai virkistävää koulumatkaa on vaikeaa saada aivoja toimimaan. Aamut voivat olla yhtä hankalia kuin yli keskiyön kestävät iltatehtävät.


Vinkki kohtalotovereillesi.

Roni:
Yrittäkää kestää ja tehkää niitä hitsin koulutehtäviä, vaikka saakin opiskella etänä.

Isabella:
Soita kaverille, koska sekään ei todennäköisesti osaa.

Matleena:
Yrittäkää ottaa mahdollisimman rennosti ja keskittyä hyvään!

Henri:
Ottakaa etäopiskelu tosissaan, mutta neljän seinän sisällä hikkeilystä tulee hulluksi! Tehkää vaikka yhdessä tehtäviä netin kautta.


Lähetä kuva, jossa etäopiskelet.

Roni:


Isabella:

Matleena:

Henri:

__
Iso kiitos osallistujille.
Haastattelijat: Tuukka, Noora, Reetta & Karoliina
Koonti & editointi: Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti