maanantai 9. syyskuuta 2019

Martsarin uudet opet, osa 1: Henri Lommi

Kuka olet, mistä tulet?

Olen Henri Lommi, 28-vuotias ja kotoisin Helsingistä. Tulin Martinlaakson lukioon lehtoriksi suoraan Helsingin Yliopiston Matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan fysiikan osastolta. Toimin yliopistolla opiskeluiden ohella ja niiden jälkeen kurssi- ja tutkimusassistenttina sekä luennoin fysiikan aineopintojen laboratoriokurssia. Ennen yliopistoa opiskelin ammatillisessa koulussa audiovisuaalisen viestinnän perustutkinnon pääaineenani äänitekniikka.

Mitä opetat?

Opetan pääaineenani fysiikkaa, mutta lisäksi opetan matematiikkaa. Yritän kuitenkin ennen kaikkea opettaa opiskelijoita oppimaan kyseisiä aineita. Lisäksi haluan ammentaa osaamistani ääni- valotekniikasta aiheesta kiinnostuneille opiskelijoille.

Millä mielellä olet aloittanut Martsarissa?

Minulla on jo hyvin kotoisa olo Martsarissa ja viihdyn täällä. Lähden aamuisin mielelläni töihin ja joudun muistuttamaan itselleni, että kotiinkin täytyy päivän jälkeen mennä. Opiskelijat ovat mukavia ja usein hyvin motivoituneita. Lisäksi tuntuu, että opiskelijat ovat hyvinkin kypsiä ja kärsivällisiä sekä heidän kanssaan voi käydä ajoittain syventäviä keskusteluita. Vähitellen tulee itselleni lukiossa käytettävät digitaaliset työkalut ja fysiikan välinevarasto tutummaksi. Melko paljon uuden oppimista itselläni tässä opettamisen ohessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti