perjantai 24. huhtikuuta 2020

Lukuviikon kirjavinkkaus: liikunnanopettaja Anssi

Lukuviikko kutsuu kaikki suomalaiset juhlimaan lukemista!

Lukuviikko on Lukukeskuksen vuosittain järjestämä valtakunnallinen tapahtuma, jota vietetään tänä vuonna 20.–26.4. Kevään 2020 poikkeusolojen aikana Lukuviikko on virtuaalinen lukemisen juhla, joka kannustaa kaikkia osallistumaan lukemalla sekä jakamalla luku- ja lukemiskokemuksiaan sosiaalisessa mediassa. Helpoin tapa osallistua on lukea! Rauhoita Lukuviikolla aikaa lukemiselle ja haasta tuttusi ja perheesi mukaan. #lukuviikko #lukuviikko2020 #luovuuttailmassa



Koottu ja lainattu tapahtuman sivuilta: www.lukuviikko.fi. 


Anssi Nevalainen, liikunnan ja terveystiedon opettaja


Olen aika säännöllinen sanomalehtien, elämäkertojen ja tietokirjojen lukija. Suunnilleen yksi kirja tulee luettua kuukausittain. Kaunokirjallisuutta tulee luettua aika vähän. Viime aikoina olen lukenut paljon terveyteen, yhteiskuntaan ja urheiluun liittyviä kirjoja, joista monet ovat olleet elämäkertoja. Pääasiassa luen kirjoja ja lehtiä suomeksi, mutta jonkun verran myös englanniksi. 


Faktojen maailma (2018) on ehdottomasti sellainen teos, joka jokaisen kannattaisi lukea. Se on sopiva sekoitus tietokirjaa, Hans Roslingin elämäkertaa ja terveyteen liittyviä tarinoita. 

Kirja kuvaa Hans Roslingin omien kokemusten ja kansainvälisten tilastojen kautta ihmisten terveyden paranemista maailmassa ja tähän kehitykseen liittyviä harhaluuloja. Usein ajattelemme, että maailma olisi menossa huonompaan suuntaan, vaikka todellisuudessa kehitystä on tapahtunut hurjasti viimeisinä vuosikymmeninä. Maailmassa on edelleen monia epäkohtia, mutta monissa asioissa on menty harppauksin eteenpäin. Uhkakuvien lisäksi huomiota tulisikin kiinnittää myös hyviin asioihin ja hitaaseen kehitykseen. 

Faktojen maailmassa koukuttaa tarinallisuus, ajankohtaisuus ja useat oivaltamisen kokemukset. Kirja auttaa ymmärtämään monia terveyteen liittyviä kysymyksiä ja suhteuttamaan asioita toisiinsa. Lisäksi kirja on omassa kategoriassaan sopivan lyhyt, havainnollistava ja helposti ymmärrettävä. Tieteen popularisointia parhaimmillaan! 

Teksti ja kuva: Anssi Nevalainen




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti