keskiviikko 22. huhtikuuta 2020

Lukuviikon kirjavinkkaus: rehtori Salme ja englanninope Annukka

Lukuviikko kutsuu kaikki suomalaiset juhlimaan lukemista!

Lukuviikko on Lukukeskuksen vuosittain järjestämä valtakunnallinen tapahtuma, jota vietetään tänä vuonna 20.–26.4. Kevään 2020 poikkeusolojen aikana Lukuviikko on virtuaalinen lukemisen juhla, joka kannustaa kaikkia osallistumaan lukemalla sekä jakamalla luku- ja lukemiskokemuksiaan sosiaalisessa mediassa. Helpoin tapa osallistua on lukea! Rauhoita Lukuviikolla aikaa lukemiselle ja haasta tuttusi ja perheesi mukaan. #lukuviikko #lukuviikko2020 #luovuuttailmassa


Koottu ja lainattu tapahtuman sivuilta: www.lukuviikko.fi. 


Salme Sulander, Martsarin rehtori

Olen kaikkiruokainen himolukija. Kirjavalinnoissani luen usein jonkin tietyn kirjailijan teoksia useampiakin peräkkäin ja etsin myös muuta tietoa ko. kirjailijasta.  

Tällä hetkellä minulla on lukemistona saksalaisen Bertolt Brechtin tuotanto. Menossa on Berhtin Setsuanin hyvä ihminen. 

Setsuanin hyvä ihminen on näytelmä, joka kertoo satiirisen kuvauksen hyvyyden etsimisestä maailmassa, jossa on paljon pahuutta, jossa hyvyyttä voi löytyä yllättävistä paikoista. 

Suosittelen kirjaa ihmiselle, joka pitää satiirisesta kirjallisuudesta ja haluaa hieman pöllyttää ajatuksiaan. Tämä kirja kannattaa lukea.






Annukka Huttunen, englannin opettaja 

Luen kausittain, joko ahmimalla tai en ollenkaan. Lukuvuoden aikana tykkään lukea ammattikirjallisuutta, minulla on aina kesken vähintään kaksi kirjaa, yleensä positiivista pedagogiikkaa tai jotain oppimisvaikeuksiin liittyvää. 

Kaunokirjallisuutta luen etenkin lomilla ja tykkään myös ylläpitää kielitaitoani lukemalla englanniksi ja ruotsiksi. Haluaisin oppia kuuntelemaan äänikirjoja, mutta ärsyynnyn liian hitaasta lukutemposta. Ehkäpä nyt täytyy vain kokeilla uudestaan, kun kirjastoon ei pääse. Luen myös mielelläni lapsilleni ääneen, nyt menossa on Harry Potter -sarjan viimeinen kirja. Sitten olen lukenut koko sarjan jo kaksi kertaa ääneen! 

Kirjavinkkini on yleinen, ei yhtä kirjaa koskeva: jos et ole ennen lukenut vieraalla kielellä, kokeile aloittaa kirjasta, jonka olet lukenut suomeksi tai katsonut elokuvana. Kun tarina on tuttu, ei haittaa vaikka et ymmärtäisi ihan kaikkea. Toinen vinkkini on itselläni käytössä: jos kirja on tylsä, valitse toinen! Lukeminen ei ole koskaan tylsää, kunhan kirja on oikein valittu. 




Teksti: Annukka Huttunen, Salme Sulander ja toimitus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti