maanantai 26. lokakuuta 2020

Teatteridiplomit 2020

Teatteridiplomi-ilta järjestettiin 21.10.2020. Tänä vuonna nähtiin esitykset ensimmäistä kertaa koulumme uudessa studioteatterissa. Esityksiä nähtiin valitettavasti vain neljä, sillä yksi peruuntui sairastumisen takia. Diplomin teki näyttelemisestä Henri, Aada, Mette ja Karoliina, sekä tekniikasta Elias. 

Karoliinan esitys oli nimeltään Omenasta, jonka hän käsikirjoitti itse. "Teatteridiplomin tekeminen oli jotenkin itsestäänselvyys. Tykkän tehdä taidetta kaikissa sen muodoissa, ja se oli jotenkin luonnollinen jatke näytelmäproduktiossa olemiselle. Jäi vielä nälkä tehdä lisää teatteria", hän kertoo. Itsellenikin teatteridiplomin tekeminen oli melko itsestäänselvä asia. Olen ihan pienestä asti rakastanut teatteria, ja nyt lukiossa mielenkiinto on vain kasvanut. Itse päätin ottaa käsittelyyn klassikkomonologin Ollakko, vai eikö Hamletista. Diplomissa kannattaa hyödyntää myös omaa osaamista, sillä siten voi tuoda esiin omaa monipuolisuutta esiintyjänä. Itse soitin esityksessäni viulua ja Karoliina sisälsi esitykseensä nykytanssa. 

Esityksiä oli valmisteltu ja harjoiteltu eriäviä määriä etukäteen, esimerkiksi omalla kohdalla harjoittelu jäi samalle viikolle, kun taas Karoliina oli miettinyt tekstiä jo edellisenä lukuvuonna. Kuitenkin kaikki diplomintekijät selviytyivät kunnialla esiintymistilaisuudesta. Vielä on kuitenkin jäljellä arviointikeskustelu sekä esseen kirjoitus. 

"Arviointikeskustelu ei huoleta ollenkaan, se ei jännitä", sanoo Karoliina. "Helpottunut olo. Lavalla oleminen on kyllä aina kivaa, mutta huomasi alkutanssin aikana että keho tärisi jännityksestä", hän sanoo tunnelmista lavalla. Itseänikin jännittää esiintyminen, mutta lavalla olo on myös erittäin palkitsevaa, ehkä juuri sen jännityksen takia.

Neuvoja Karoliinalla on seuraavan vuoden diplomintekijöille muutama. "Aloittakaa tekeminen ajoissa, vaikka edellisenä keväänä. Toinen neuvo olisi sellainen, että kannattaa lähteä tekemään diplomia miettimällä mitä teemoja haluaa käsitellä jos ei ole jo valmista ideaa." Nämä ovat oikein hyviä neuvoja, mutta itse vielä haluan sanoa seuraaville diplomintekijöille, että esitys on vain lyhyt hetki, eikä siitä kannata ottaa liian suuria paineita. Mukaan siis vain tekemään matalalla kynnyksellä, jos yhtään kiinnostaa!
















Kuvassa Aada ja Karoliina studioteatterin edustalla. 


Teksti: Aada

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti