torstai 6. syyskuuta 2018

Ykköset tutustumassa Martinlaakson kirjastoon

Niin sitä vaan lähti taas uusi lukuvuosi käyntiin!

Ensimmäisten viikkojen aikana me kaikki ykköset kävimme äidinkielen kurssilla tutustumassa Martinlaakson kirjastoon. Osalle Martsarin kirjasto oli täysin uusi tuttavuus, mutta osalle, kuten meille, kirjasto oli jo ennestään tuttu.

Suomalaiset tunnetaan aktiivisesta kirjaston käyttämisestä, joka on meidänkin mielestämme loistava juttu. Ensinnäkin kirjastosta saa lainattua kirjoja, joten luonnonvaroja ja omia rahoja ei tarvitse tuhlata siihen, että saa ostettua uutuuskirjat omaan hyllyynsä. Kirjojen lainaamisen lisäksi kirjasto tarjoaa loistavat tilat esimerkiksi opiskeluun. Jos kotona ei löydy omaa rauhaa ja hiljaisuutta, kirjastosta sitä löytää varmasti. Kirjastosta saa helposti lainattua myös musiikkia, leffoja ja lautapelejä, ja vaikka mitä muuta! Kokeilepa kirjoittaa Helmet-sivuston aineisto hakuun vaikkapa ukulele tai kävelysauvat. Voit yllättyä siitä mitä kaikkea kirjastosta voi löytää! Tässä kohtaa on myös hyvä muistuttaa, että tämä kaikki on tosissaan ilmaista. Ihan sairaan mahtava juttu!




Meille ykkösille kirjasto vierailuun sisältyi kirjaston omia tehtäviä sekä äidinkielen tunnilla itse valitun lukukirjan genreen liittyviä ryhmätöitä. Meillä genreinä olivat rakkausromaanit ja dekkarit. Ne, joilla ei kirjastokorttia vielä ollut, saivat sen viimeistään tässä vaiheessa hankittua ja tutustuivat kirjaston toimintaan muutenkin. Retki kirjastoon oli kivaa vaihtelua tunnilla istumiseen, jäi hyvä mieli!

Kuvat ja teksti: Reetta Salovirta, Noora Köykkä, Matleena Vaara 18D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti