keskiviikko 19. joulukuuta 2018

Abit osallistuivat jälleen yömessun valmisteluihin

Martsarin perinteisen yömessun takaa paljastuu tuntien suunnittelu ja harjoittelu. Abit kävivät läpi yömessua yhdessä kirkon henkilökunnan ja vastaavien opettajien kanssa Myyrmäen kirkossa keskiviikkona.

Martsarissa päätetään syyslukukausi perinteisesti joka vuosi riehakkaaseen jouluspektaakkeliin, puurojuhlaan, ja sitä seuraavaan tunnelmalliseen yömessuun Myyrmäen kirkossa. Kun puurojuhlassa esiintyvät niin taitavat opiskelijat kaikilta vuosiluokiltaan kuin opettajat ja vanhempainyhdistys Sumppiskin, osallistuvat yömessun valmistelemiseen halukkaat koulun viimeiseltä vuosiluokalta. Abit vastaavat yömessussa niin rakenteen ja aiheen suunnittelusta kuin kolehtirahojen kohteesta ja ehtoollisleivän leipomisesta. 

Tänä vuonna yömessun teemaksi päätettiin uusi ja vanha, mikä sai yömessua suunnitelleet abit pohtimaan joulun merkitystä ja siihen liittyviä perinteitä sekä toisaalta myös tulevaisuuden joulua. Yömessun ohjelma sai siis jälleen päivittyä uuden abivuosiluokan mieltymysten mukaiseksi. Vaikka itse yömessun suunnitteluun osallistuu vain pieni osa koko vuosiluokasta, kaikki abit ovat saaneet ehdottaa muun muassa esirukousaiheita ja pohtia samalla, mistä joulu muodostuu.

Yömessun tunnelman luojana on tietenkin myös musiikki. Perinteisesti messu sisältää yhteislaulua ja monenlaisia musiikkiesityksiä, joihin osallistuu sekä koulun kuoro että abien oman MU10 - Musiikkia abeille -kurssin osallistujat. Keskiviikkoiltapäivänä abien musaryhmä ja muut yömessuun osallistuvat abit kokoontuivat Myyrmäen kirkolle harjoittelemaan.


Myyrmäen kirkko sai koristusta, eikä pieniltä haasteiltakaan vältytty jatkojohtoja järjestellessä.

 
Abien yömessun ohjelmanumeron vapaaehtoiset kokoustivat muiden odotellessa kolehtiohjeistusta keskiviikkoiltapäivänä.

MU10-ryhmä harjoitteli esiintymistään yhdessä musiikinopettaja Heli-Maria Suomen kanssa.

Myös yömessun ohjelmalehtinen on abien tekemä. Tänä vuonna kannen kuvat ovat taiteilleet Veera Witikainen, Ana Belen Haivio Reales sekä Tiia Visuri.

 


Abit leipoivat ehtoollisleipää yömessuviikolla kirkon henkilökunnan ohjeistuksella.



Huomenna torstaina saadaan siis jälleen iloita martsarilaisten yhteisestä puurojuhlasta sekä kokoonnutaan sen jälkeen yhdessä tunnelmalliseen kirkkoon nauttimaan abien aikaansaannoksesta. Hyvää joulua!

Teksti: Sanja Tuovila
Kuvat: Henna Nurma, Aleksi Virolainen, Inari Kolehmainen, Veera Witikainen ja Sanja Tuovila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti