sunnuntai 13. tammikuuta 2019

Kuvataiteen lukiodiplomit taas esillä ala-aulassa - Mitä kätkeytyy diplomityön taakse?

Valoa on yksi tämän vuoden kuvataiteen lukiodiplomitöistä, jotka löytyvät nyt lukiomme ala-aulasta yhtenä näyttelynä. Diplomitöihin ja työprosessia kuvaaviin portfolioihin ehtii vielä hyvin tutustua. 


Päätin tehdä kuvataiteen lukiodiplomini tehtävänannosta “Mitä on rakkaus?” Aloitin pohtimalla vastausta kysymykseen. Mielestäni rakkaus on valoa, joten halusin sen tulevan työssäni jotenkin esiin. Rakkaus vaatii myös vuorovaikutusta ja halusin myös sen tulevan työssäni esille. Itse pidän tieteestä ja taiteesta ja halusin senkin tulevan esille. Päätin siis tehdä saviveistoksen, jonka sisään syttyy liiketunnistimella punainen valo.

Kuvataiteen lukiodiplomi "Valoa" on vastaus kysymykseen: mitä on rakkaus?

Kuvataiteen lukiodiplomi on vähän kuin ylioppilaskoe kuvataiteesta. Diplomiin kuuluu teos ja portfolio. Tehtävänantovaihtoehdot julkaistiin edellisenä keväänä, mutta varsinaisen työskentelyn sai aloittaa vasta toisen jakson alussa.Diplomiin saa käyttää yhteensä 38 tuntia.




Diplomin prosessin aikana ehti tulla niin myötä, kuin vastoinkäymisiäkin. Kokonaisuudessaan diplomin tekeminen kuitenkin oli hieno kokemus. Suosittelen sitä kaikille jotka harkitsevat diplomin tekemistä.

Teksti: Veera Witikainen
Kuvat: Veera Witikainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti