tiistai 20. helmikuuta 2018

Abiturientin mietteitä

Terveisiä lukulomalta! Koulun loppuminen ei ainakaan toistaiseksi ole ollut niin suuri kriisi kuin mihin varauduin, vaikkakin ajatus tämän ajan jättämisestä taakse kummitteleekin lähitulevaisuudessa. Vaikka Martsarin osuus elämässäni tulee vähenemään todella radikaalisti, jää aina pieni pala sitä kuuluisaa Martsarin henkeä elämään minuun. Eikä taas jälleen myöhempiin herätyksiin tottuminen ole tuottanut lainkaan vaikeuksia.


Kaksi ja puoli vuotta on kulunut aivan älyttömän nopeasti. Matkaan on mahtunut kaikkea mitä kuvitella mahtaa sekä paljon sellaista, mitä ei ikinä edes olisi kuvitellut lukioon kuuluvan. Paljon koeviikkostressiä, erikoisia kursseja, teatteria, musiikkia, onnistumisia, epäonnistumisia, oivalluksia, puoli tuntia ennen deadlinea kirjoitettuja esseitä sekä paljon vähäunisia (tai unettomia) öitä vain muutaman asian luetellakseni.
Vaikka kokemuksia ja oivalluksia on karttunut runsaasti, olen niiden lisäksi tutustunut todella moneen ja hienoon ihmiseen, niin opiskelijaan, opettajaan kuin henkilökuntalaiseenkin. Heiltä olen oppinut paljon tärkeitä asioita itsestäni ja saanut uusia eväitä tulevaisuutta varten.

Valehtelisin, jos väittisin lukion olleen aina kivaa ja mukavaa. Olen joutunut monesti oman mukavuusalueeni ulkopuolelle sekä joutunut uhraamaan omaa vapaa-aikaani lukiolle. Jään kuitenkin tästä huolimatta kaipaamaan lukiota kokonaisuutena ja kaiken jättäminen taakse tuntuu haikealta. Lukuisat produktiot, mahtavat opettajat, Martsarilainen -lehti ja niin edelleen, kaikkea mitä jään kaipaamaan on mahdotonta luetella.

Nyt jäljellä on enää Abi Goes Tallinn -abimatka, muutamat yo-kertaukset, itse ylioppilaskokeet sekä lakkiaiset. Tulevaisuus on avoinna ja pääsykokeet odottavat muutaman kuukauden päässä. Kaiken haikeuden keskellä olen samanaikaisesti todella innoissani sekä valmis kohtaamaan sen, mitä tulevan pitää. Tällä hetkellä tiedän suunnilleen mitä haluan tulevaisuudelta, mutta tiedän myös suunnitelmieni muuttuvan jossain vaiheessa. Tämän myötä antaisinkin kaikille Martsariaisille yhden neuvon: olkaa aina avoimin mielin. Kokeilkaa uutta, heittäytykää ja käykää epämukavuusalueellanne, tulette varmasti kokemaan paljon uusia hienoja asioita sen myötä.

Nyt oman koulutyöni loppumisen myötä Martsarilaisen päätoimittajaksi siirtyy Sanja Tuovila, onnea hänelle! Kiitokset myös Tatu Mustoselle, joka on toiminut korvaamattomana apuna näiden kahden vuoden aikana lehden toimituksessa.

Kiitos jokaiselle, joka on ollut mukana tässä matkassa!

- Aleksi Nerola, vuoden 2018 abiturientti sekä Martsarilaisen päätoimittaja vuosina 2016-2018.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti