torstai 20. syyskuuta 2018

LUMA-luokka ihmetteli kuivajääkuplia Kumpulan kampuksella

Millaista on Helsingin yliopistossa? Tähän kysymykseen pureutui LUMA-luokkamme 18E keskiviikkona 5. syyskuuta, kun pääsimme retkelle Kumpulan kampukselle. Arkkitehtuurisestikin mielenkiintoista kampusta ympäri kahlatessa tutustuimme paikkaan ja opiskelijoiden arkeen monipuolisesti. Oli mukava päästä ulos luokasta, mitä kylläkin LUMA-luokkalaisina olemme tehneet rutkasti tämän retken lisäksi. Iltapäivän ohjelmassa oli kemiaa, maantiedettä ja matikkaa, ja pääsimme kokeilemaan monia mielenkiintoisia asioita.

Kumpulan kampuksella tutustuttiin fysiikan opiskeluun muun muassa kuivajääkuplia tekemällä.

Kemianluokka Gadolinissa pääsimme tekemään aavemaisia kuplia kuivalla jäällä, eli jäisellä hiilidioksidilla, ja saippualla. Meitä opasti entinen Martinlaakson lukion oppilas, emmekä olisi halunneet lähteä laboratoriosta pois.

Geopisteessä kuulimme maantiedon opinnoista ja meille kerrottiin muun muassa droneista, joita käytetään maaston kuvaamiseen. Saimme myös tietää Helsingin yliopiston olevan maailman parhaita maantiedon opiskelupaikkoja.

Matikan osalta Summamutikassa pääsimme leikkimään palikoilla ratkoessamme sudokunkaltaista peliä. Pelilautoja nopeasti ja helposti ratkoessa matikka tuntui hauskalta. Matikan alueen käytävillä oli pöytiä, joihin sai tussilla ratkoa tehtäviä, ja seinät olivat puoliksi liitutaulua samaan tarkoitukseen. Lähes puolet näkemistämme ihmisistä olivat uppoutuneet shakkiin. Se oli huvittavaa nähtävää ulkopuoliselle.

LUMA-luokkalaisena oli tietenkin äärimmäisen kiinnostavaa päästä tälle retkelle, koska kyseiset aineet voivat hyvinkin olla jotain, jota opiskelemme tulevaisuudessa. Retken tarkoituksena olikin tutustuttaa meitä syvemmin jatko-opintomahdollisuuksiin. Koko luokalla oli hauskaa ja osa olisi varmaan tahtonut jäädä kampukselle vielä pidemmäksikin aikaa.

Matilda, Anniina ja Saku ratkomassa matemaattista ongelmaa Summanmutikka-luokassa.

Teksti: Laura Siltala
Kuvat: Martinlaakson lukion Facebook

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti