perjantai 22. joulukuuta 2017

Martsarilaisten tie lomalle käy puurojuhlan kautta

Ilmassa on raikkaan talvi-ilman lisäksi hieman jännitystä ja supinaa, mitäköhän tämän illan puurojuhlassa mahtaa tapahtua? Puurot on jo keitetty ja esitysten viimeiset yksityiskohdat mietitty, väkeä on ilmestynyt koululle jo mukavasti. On puurojuhlan aika.


Perinteisesti Martsarin väki kerääntyi jälleen viettämään puurojuhlaa sekä yömessua joulukuun 21. päivä. Juhla on ollut kautta aikain varsin tapahtumarikas, ja jo lukion ruokalassa oli ensimmäisten esitysten aika. Puuronsyönnin yhteydessä kuultiinkiin suuri liuta erilaisia joululauluja, niin vanhoja kuin uusiakin, monien eri kokoonpanojen esittämänä.

Varsinainen ohjelmaosuus alkoi kuitenkin vasta Martinlaakson yhtenäiskoululle, vai pitäisikö sanoa Sirkus Martsariin, siirryttäessä. Iltaa väritti sirkusteeman lisäksi valtava määrä erilaisia esiintymisiä: ohjelmasta löytyi Sumppista, alkuperäisen rehtorin muistamista sekä palkitsemista, draamaesityksiä, diplomeita niin musiikista kuin teatteristakin ja jopa alumneja! Tärkeimpänä kuitenkin pitää muistaa opettajat, jotka olivat tänäkin vuonna tehneet koko salia riemastuttaneet ja naurattaneet esitykset.


Sirkus Martsarin jälkeen oli yömessun aika, jonne koko juhlaväki siirtyi rauhoittumaan tulevaan joululomaan. Yömessun järjestäneet abit olivat huolehtineet siitä, että ohjelmaa riitti myös kirkkoon. Ja sitähän riitti! Saarna oli toteutettu videomuodossa ja kuoro, orkesteri, MU10-kurssi, erinäiset solistit sekä naisopettajat huolehtivat musiikista. Tunnelmallisen illan jälkeen kirkossa ja sen pihalla kaikuivat jouluntoivotukset, jonka myötä koko Martsari vetäytyi joululoman viettoon.


Martsarilaisen toimitus toivottaa koko Martinlaakson lukiolle mukavaa ja rauhallista joulua sekä hyvää uutta vuotta!

Teksti ja kuvat: Aleksi Nerola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti