tiistai 31. lokakuuta 2023

Opiskelijatarinoita #1 Joonas

 Joonas opiskelee Martsarissa yleislinjalla toista vuotta. Hän valitsi Martsarin, koska opintotarjonta vaikutti runsaalta ja omia mielenkiinnonkohteita vastaavalta.

Joonaksella on aika pitkä koulumatka Nurmijärveltä Martinlaakson, mutta hän pitää opiskelusta ja halusi sen vuoksi laadukkaaseen lukioon, josta oli kuullut kehuja. Hän kokee valintansa itselle oikeana, koska opettajat ovat mukavia, tarjontaa on paljon ja lukio tuntuu itselle sopivan kokoiselta ja kotoisalta. 

Joonas on painottunut opinnoissaan monipuolisesti luonnontieteisiin ja hän harrastaa lukiossa myös taiteita. Tulevaisuuden suunnitelmissa on jokin ala luonnontieteitä läheltä. Joonaksella on useita urahaaveita vielä tässä vaiheessa, ja monipuolisista opinnoista on hyötyä alalle kuin alalle haettaessa. 

Joonas osallistuu keväällä Martsarin Erasmus-opintomatkalle Portoon Portugaliin. Matkan teema on matematiikka ja kuvataide. Hän on kokeillut myös jotain itselle uutta, ja on mukana keväällä näytelmäproduktiossa, joka on osa Nuori näyttämö -hanketta.

Joonas kehoittaisi ysiluokkalaisia miettimään tulevan lukionsa niin, että sen opintotarjonta vastaa omia haaveita ja koulumatka ei olisi kohtuuton.

Kuvassa Joonaksen taustalla on hänen iso maalauksensa, jonka hän valmisti viime keväänä ja tänä syksynä kuvataiteessa. Teos tulee Taidesiiven käytävän seinälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti