sunnuntai 8. marraskuuta 2020

Animemaratoni alkoi vitsistä ja muodostui perinteeksi


 Kourallinen martsarilaisia seisoo lukion edessa koulupäivän jälkeen. Yksi ehdottaa vitsillä, että koeviikolla katsottaisiin kaikki One Piecen 20 tuotantokautta. Pian porukka vitsailee animemaratonin pitämisestä koululla. 

 Koeviikko koitti, ja sama porukka löytää tisensä filosofian luokasta katsomassa animea, jossa ysiluokkalaiset saavat opettajakseen keltaisen jättiläismustekalan. Assasination Classroomin ensimmäiset 12 jaksoa hujahtivat nopeasti karkkipussien rapistessa.

 Näin alkoi animemaratoni. Se on järjestetty jo yhdeksän kertaa opiskelijoiden omasta toimesta ja muodostunut perinteiseksi koeviikon aktiviteetiksi. Ajatuksena on koota yhteen animesta ja mangasta kiinnostuneita martsarilaisia ja tarjota vastapainoa koeviikon rasituksille. Katsottava anime valitaan äänestyksellä. Genret ovat vaihtelleet fantasiasta psykologiseen thrilleriin asti. Tunnelma maratoonissa on rento ja aika ajoin luokassa raikaa nauru.

Martsarilainen myös haastatteli muutamia maratoonissa käyneitä. Suosituimpia marotinssa katsottuja animeita oli ollut Velhon morsian sekä My Hero Academia. Kysyimme, miksi he alkoviat käymään maratoonissa. Vastaukset olivat melko samanlaisia. Oli haluttu tavata uusia ihmisiä ja viettää aikaa yhdessä mutta myös katsoa sellaisia animeita, mitä ei muuten tulisi katsoneeksi.

Maratoonin osallistujamäärä on myös kasvanut. Mikä animemaratoonissa sitten on parasta? Haastateltavat vastasivat melkein yksimielisesti ihmiset  yhdeksi maratoonin parhaimmaksi puoleksi. Yhdessä on hauskempi katsoa kuin yksin. Maratoonissa on helppoa tavata eri vuosiluokkien opiskelijoita. Myös hyvää ilmapiiriä ja yhteisöllisyyttä kehuttiin. Yksi haastateltava totesi, että myös ujot voivat tulla animemaratoniin, sillä ei ole pakko tutustua ihmisiin. Toinen taas kertoi, että animea katsoessa on helppo jutella tuntemattomillekin. 

Olen animemaratonin kautta saanut seurata miten yhteiset kiinnostuksen kohteet voivat kerätä ihmisiä yhteen.Järjestäjät haluavat myös kiittää kanslisti Terhiä, joka on auttanut meitä luokan varaamisessa, sekä rehtori Salmea kannustuksesta. Martsarin lukiossa jokainen todellakin saa toteuttaa itseään.

 


Teksti: Karoliina



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti