tiistai 11. huhtikuuta 2023

Abiturientti Hanna pitää lukiovuosiensa kohokohtana Erasmus-matkaa Portoon

Martsarilainen esitteli opiskelijamme Hanna Portinin, kun hän aloitti lukio-opintonsa Martsarissa kolme vuotta sitten.  Pyysimme Hannaa miettimään, millainen paikka Martsari on ollut hänelle lukiovuosien aikana, ja mitkä muistot ovat hänellä päällimmäisenä mielessä.

- Vuosien varrelta mieleeni ovat painuneet erityisesti hyvät muistot puurojuhlista ja marrasbileistä. Puurojuhlan erilaiset ja hauskat ohjelmanumerot ovat ikimuistoisia. Niihin on ollut hauskaa osallistua niin osana yleisöä, kuin myös esiintyjänä koulun bändissä, kertoo Hanna.  


Hanna ehti kokea myös korona-ajan etäopiskeluajat ja striimatut juhlat, joten hän arvostaa koulun yhteishenkeä nostattavia juhlatilaisuuksia. 


- Abivuoden tapahtumia, kuten penkkareita, muistelen hyvillä mielin. Tapahtumien ja juhlien määrä lisääntyi merkittävästi ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen.


Hanna osallistui Martsarin kansainvälisyystoimintaan vierailemalla Portossa Portugalissa keväällä 2022. Hanna aikoo matkustaa Portoon lukion jälkeen tapaamaan uusia matkalla saamiaan ystäviä. Häntä viehätti myös kaupungin tunnelma.


- Erasmus-matka Portugaliin lukion toisena vuotena oli ikimuistoinen ja ehdottomasti oma suosikkimuistoni koko lukioajalta. Matkan aikana sain paljon uusia ystäviä niin muiden maiden ryhmistä kuin myös omista lukiolaisistamme, Hanna kertoo.


Martsarissa on monipuoliset mahdollisuudet opiskella eri aineita. Jo lukion alkuaikoina Hanna kiinnostui psykologian opiskelusta, ja hän haaveilee psykologian opiskelupaikasta yliopistossa. 


- Uudet ystävät, juhlat, matkat, tapahtumat ja monipuoliset kurssit – tätä kaikkea Martsari on minulle tarjonnut! Viimeiset kolme vuotta Martsarissa ovat toteuttaneet kaikki odotukseni, Hanna kuvailee.


Hanna saa ylioppilaslakin lauantaina 3. kesäkuuta 2023.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti