torstai 30. toukokuuta 2024

CH-CH-CH-CHERRY BOMB!

Martinlaakson lukiossa kaikilla oppilailla on mahdollisuus osallistua teatteriesitysten tekoon. Draaman ja teatterin moduuleissa valmistetaan pieniä ja isoja esityksiä. Tämän vuoden iso teatteriproduktio päätyi aina Suomen Kansallisteatterin lavalle asti!


Martsarin vuoden 2024 näytelmä, Kirsikkapommi, toteutettiin valmiin käsikirjoituksen pohjalta, jonka on kirjoittanut Marko Järvikallas. Teksti oli luotu Nuori näyttämö -hanketta varten, joka yhdistää nuorisoteatteriryhmiä ympäri Suomen. Keväällä kaikki 27 osallistujaryhmää esiintyvät teatterifestareilla omien kummiteattereidensa lavoilla. Martinlaakson lukio sai hankkeessa kummiteatterikseen Kansallisteatterin, ja meidän oma teatterikummimme oli näyttelijä Jani Karvinen. Projektin aikana Karvinen vieraili harjoituksissamme, ja myös työryhmällä oli mahdollisuus käydä Kansallisteatterissa katsomassa näytelmää, jossa kummimme esiintyi. Näytelmä oli Tytöille, jotka ajattelevat olevansa yksin.


Intensiivinen harjoituskausi käynnistyi marraskuussa, ja näytelmän ensimmäiset kohtaukset esitettiin tammikuussa Tiede- ja taideviikolla lukiomme Studioteatterissa. Kirsikkapommi-näytelmä sai ensi-iltansa huhtikuun 18. päivä, ja viikko sen jälkeen se esitettiin Kansallisteatterin pienellä näyttämöllä. Esiintyminen oli hieno ja unohtumaton kokemus produktiossa mukana olleille. 


Produktioryhmän näyttelijät olivat toisen vuoden lukio-opiskelijoita. Näytelmä kertoi erään pojan tarinan vuodelta 1987. Näytelmässä kuultu musiikki oli myös 80-luvun musiikkia, jonka koulumme MU4-moduulin opiskelijat harjoittelivat, soittivat ja äänittivät näytelmää varten. Näytelmän ohjasi Anna Heinonen, ääni- ja valosuunnittelusta vastasi Henri Lommi, ja Heli Groschup lavasti ja puvusti näytelmän opiskelijoiden avustuksella.


Teksti: Helin Inal ja Anna Heinonen

Kuvat: Heli Groschup, Henri Lommi

Palautehetki menossa esityksen jälkeen Kansllisteatterissa. 

Kansallisteatterissa menossa lavasteiden roudaus.

Festaripäivän aurinkoisia tunnelmia Tokoinrannassa. 





Sarja kuvia oman koulun esityksistä. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti