maanantai 27. toukokuuta 2024

Hyvinvointia ihmissuhdetaitokursseilta

Martinlaakson lukiossa kiinnitetään erityistä huomiota nuorten hyvinvointiin esimerkiksi ihmissuhdetaitokursseilla. Tänä vuonna Vantaan Sanomat teki lehtijutun suosituista IS-kursseista. Toimittaja ja kuvaaja vierailivat paikan päällä Kärkölän Kalliopirtin leirikeskuksessa. Suositulle IS-kurssille osallistui tänä syksynä noin 90 opiskelijaa. Moni innostuu lähtemään leirille seuraavana vuonna tutorin tehtäviin.


Ihmissuhdetaitokursseja on järjestetty lukiossamme jo vuodesta 1977 alkaen, jolloin idean keksi silloinen uskonnon ja psykologian lehtori Anja Tolonen. Kurssit eivät koskaan ole täysin identtisiä, vaan niistä muotoutuu aina omanlaisensa eri osallistujien myötä. Opiskelijat saavat ennakkotehtävissä esittää toiveensa ja näin ollen vaikuttaa kurssin sisältöpainotuksiin. Tänä lukuvuonna opiskelijat toivoivat eniten sosiaalisten taitojen konkreettista harjoittelua ja keinoja stressin- sekä ajanhallintaan. 


Toisen vuosikurssin ja sitä vanhemmille opiskelijoille järjestetään keväisin myös jatkokurssi, IS2-leiri. Se pidettiin tänä vuonna Parinpellon leirikeskuksessa toukokuussa. Leirillä syvennettiin 1.-kurssin teemoja ja vahvistettiin opiskelijoiden itsetuntemus- ja ihmissuhdetaitoja. Iloinen ja lämmin ryhmähenki jäi päällimmäisenä mieleen leirivuorokaudesta, ja moni olisi mielellään jäänyt Parinpeltoon pidemmäksikin aikaa. Yksi Martsarin hyvän yhteishengen salaisuus lieneekin yhteiset leirit, retket ja matkat, joihin koulussamme halutaan panostaa.


Teksti: Anna Heinonen
Kuva: Anne-Mari Anttila








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti