perjantai 28. lokakuuta 2016

Vaihto-oppilas Hennan kuulumiset Australiasta

Isäntäperheeni on vanhempi pariskunta, joiden kolme lasta ovat kaikki kolmekymppisiä ja muuttaneet pois kotoa. He ovat molemmat jo eläkkeellä, mutta heillä on paljon harrastuksia, joten heillä on paljon tekemistä. 
Perheen yleinen käytäntö on, että illallista syödään yhdessä kuuden aikoihin, mutta muuten kaikki tekevät joko omia juttujaan tai jotain yhdessä. Hostisäni on erittäin etevä käsistään: hän rakentaa ja korjaa paljon esineitä (esim. Muutaman kaappikellon ja korjasi naapurin imurin) vajassaan. Hostäitini taas on stereotyyppinen kodin hengetär: kokkailee paljon ja pitää käsitöistä.
                             
Hostperheeni on ausseille normaaliin tapaan erittäin sosiaalinen: vieraat kotona eivät ole vieras näky, ja kaupungilla moikataan jokaista puolituttuakin. Vieraat tulevat useimmiten ilman varoitusta, ja joskus heitä saattaa olla useampi kerrallaan.  Ellei hostäitini ole kokkaamassa, tekemässä muita kotitöitä tai keskustassa, hän on useimmiten juttelemassa ja juomassa kahvia tai teetä vieraiden kanssa.  Viikonloppuisin ja lomilla käydään usein missä milloinkin hostperheen ystävien kanssa tai heidän lapsiaan tapaamassa, eikä pitkienkään etäisyyksien ajaminen yhden päivän aikana vain vierailun vuoksi ole epätavallista. Hostperheelläni on asuntovaunu, jossa he joskus viipyvät, kun lähtevät lomalle jonnekin muualle Australiaan tai, kuten tällä hetkellä, ovat tapaamassa lapsiaan toisessa kaupungissa.
Olen ollut täällä vasta vähän päälle kuukauden, mutta olen nähnyt jo Australian kaksi suurinta kaupunkia: Melbournen ja Sydneyn. Olen nähnyt Masterchef-keittiön, maistanut vegemitea, käynyt hiihtämässä (kuka olisi uskonut, että tulen Australiaan ja menen hiihtämään!!), kävellyt luonnossa ja paljon muuta. Vielä on kahdeksan kuukautta ja paljon uusia jännittäviä kokemuksia jäljellä. To do-listalla on vielä ainakin surffauksen koittaminen, meressä uiminen, kengurujen bongaaminen ja valliriutalla, sademetsässä sekä AFL-pelissä (Australian football) käyminen.
 

Toivon, että kaikilla siellä Suomessa sujuu opiskelut hyvin, nähdään ensi vuonna!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti