perjantai 8. syyskuuta 2017

Vaarallinen hurrikaani Irma kauhistuttaa maailmalla!


Äärimmäisen vaarallinen hurrikaani Irma on nimetty Saffirin- Simpsonin hurrikaaniasteikolla korkeimmalle tasolle (viisi).


Irma-Hurrikaani muodostui Karibianmeren ja Meksikonlahden alueella ja rantautui ensimmäisenä Barbudan saarelle. Hurrikaani jatkoi matkaansa seuraavaksi Anguilan saarille, jonne pyydettiin armeijan kuljetuskoneita pelastustöihin. Myös St Kitts, Nevisin saarivaltio ja Miami ovat myrskyn tiellä.


Hurrikaani ennustaa hengenvaarallisia tuulia ja voimakasta merenpinnan nousua. Irman tuulen nopeus on 82 metriä sekunnissa tehden siitä Atlantin valtameren voimakkaimman mitatun hurrikaanin. Irma kuuluu myös viiden kovimman myrskyn joukkoon viime 80 vuoden aikana


Hurrikaani on ollut tuhoisa, se on tuhonnut noin 90% saarien rakennuksista. Kuolonuhreja on yhteensä 14 ja haavoittuneita 1.2 miljoonaa ihmistä.

Nasan satelliittikuva hurrikaani Irmasta


Presidentti Donald Trump on jo julistanut hurrikaanin takia hätätilan Yhdysvaltain Neitsytsaarille, Puerto Ricoon ja Floridaan. Myös Floridan kuvernööri Rick Scott ja Bahamasaarten pääministeri Hubert Minnis ovat julistaneet hätätilan. lisäksi ja
myös Haiti on hätätilassa, mutta se johtuu tsunamista joka on myös alueella


Vaikka pääministeri Hubert Minnis on määrännyt evakuoinnin, osa ihmisistä on kieltäytynyt evakuoitumasta.


Tuhoisa hurrikaani on laukaissut hätätilan Yhdysvaltain Neitsytsaarille, Puerto Ricoon, Floridaan ja Bahamasaarille. Myös muualla on hälytyksiä ja varoituksia kuten Meksikossa ja Panamassa, mutta ne ei johdu Irmasta.


Alueella on myös kaksi muuta hurrikaania, Jose tulossa Irman perässä ja Katia on Meksikon vieressä, jossa on myös maanjäristys.



Lähteet:


Kuvien lähteet:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti