tiistai 9. lokakuuta 2018

Mitä yhteistä on pinaatilla, verellä ja homeella? - Bilsan labrakurssi!

“Hei Tiina, täällä mun homeen seassa on punkki!” kuuluu huudahdus bilsan luokassa. Opiskelijat ovat kerääntyneet valomikroskooppien ääreen ihmettelemään agarhyytelölle kerättyjä homekasvustoja. Lähilammesta haetusta vedestä ja eliöstöstä koottu akvaario loistaa taustalla.

Labrakurssi eli BI7 on bilsan soveltava kurssi, joka vedetään abeille ykkösjaksossa. Ajankohta on sopiva varsinkin, jos harkitsee biologian kirjoittamista syksyllä. Kurssia voikin leikkimielisesti kutsua abikurssi kakkoseksi, sillä kertausta tapahtuu mielenkiintoisten kokeiden muodossa.

Osaisitko itse tulkita tämän veriryhmätestin tuloksia?

Abit saapuvat kolmesti viikossa biologian luokkaan kuulemaan innoissaan tunnin aiheesta. Oven takana odottavan akvaarion tutkailu heti luokkaan saapuessa muodostuu helposti rutiiniksi. Akvaarion jälkeen matka jatkuu takaseinän homeiden kasvualustoja kastelemaan tai kenties edellisellä tunnilla tehdyn DNA-elektroforeesin tuloksia vertailemaan. Kirjoitukset ovat abeilla aivan kulman takana, mutta labrakurssi piristää monia monipuolisuudellaan.

Jos et jaksa pelkästään päntätä vaan opit paremmin toiminnan kautta, kannattaa harkita labrakurssia! Kurssilla tehtävien labratöiden avulla saat aivan uuden näkökulman kirjan sivuilta luettuihin asioihin ja voit oppia myös uutta itsestäsi, esimerkiksi veriryhmäsi. Biologian abikurssin ja ahkeran lukemisen ohella labrakurssi antaa mahtavat lähtökohdat kirjoituksiin soveltamalla ja tekemällä opituista asioista todellisuutta.


Yllättävä uusi tuttavuus homekasvuston seassa.























Teksti: Henna Nurma, Joanna Aalto
Kuvat: Joanna Aalto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti