Tänään sunnuntaina 8.9. vietetään YK:n kansainvälistä lukutaitopäivää. Sen kunniaksi Lasten ja nuorten säätiö haastaa kaikki suomalaiset Read Hour -tempaukseen. Ota siis kirja käteen ja pysähdy klo 19 lukemaan tunniksi.
Lukutaito on ihmisoikeus, joka mahdollistaa yksilön kehityksen, kouluttautumisen ja täyden kapasiteetin hyödyntämisen. Lukutaito on avain parempaan terveyteen ja hyvinvointiin. Lukutaidolla on merkitystä sukupuolten välisen tasa-arvon, kestävän rauhan, kehityksen ja demokratian toteutumisen kannalta.
– Suomen YK-liitto
Etkö osaa päättää, mihin kirjaan tarttua? Ei hätää! ÄI4-kurssilaiset suosittelevat alla muutamaa vaikuttavaa klassikoa yhdessä kehittelemillään mainoslauseilla.
Albert Camus: Sivullinen (1942)
Oletko koskaan ajatellut, millaista on, kun millään ei ole mitään väliä? Sivullisen lukemisen jälkeen sitäkään ei tarvitse enää miettiä.
Tämä teos kannattaa lukea! Jos koet, että kaikki on turhaa, lue tämä kirja. Voit miettiä elämänvalintojasi uudelleen ja huomata, että niillä on väliä.
George Orwell: Eläinten vallankumous (1945)
Eivätkö historiankirjat kiinnosta? Siinä tapauksessa tässä kevyempi tapa tutustua naapurimaamme historiaan. Teos on erittäin hyvin tehty, ja faktat pysyvät faktoina.
Klassikko, joka käsittelee ajatonta aihetta – ihmisen vallanhimoa – helppolukuisesti.
Matin elämä oli ihan syvältä, ja hän oli köyhä. Sitten hän luki tämän kirjan ja muuttui rikkaaksi siaksi, jolle elämä loistaa. Ole kuin Matti! Katso kuvat! Lääkärit vihaavat Mattia ja tätä kirjaa.
Teos on ajaton, ajankohtainen ja tunteita herättävä KLASSIKKO!
J. D. Salinger – Sieppari ruispellossa (1951)
Tiesitkö, että some-ahdistuksen kaltaista ahdistusta on esiintynyt jo yli puoli vuosisataa sitten? Lue Sieppari ruispellossa niin huomaat, että ongelmamme eivät ole uusia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti