keskiviikko 23. marraskuuta 2022

Yhtä draamaa!

Improvisaatioharjoituksissa voi heittäytyä tarinoiden vietäväksi.

DT1-moduuli on draamakasvatuksen ja teatterin peruskurssi, jossa harjoitellaan vuorovaikutusta, keskustelu- ja esiintymistaitoja, heittäytymistä ja improvisointia sekä tunneilmaisua. Opinnot sopivat kaikille ja moduliin osallistuminen on suositeltavaa niin ujoille kuin rohkeillekin. Sekaan mahtuu ihan omana itsenä! Periodin opit ovat sovellettavissa arjessa, työelämässä ja teatteriharrastuksessa.

Jos teatterikärpänen pääsee puraisemaan, opiskelija voi valita syventäviä teatteritaitoja improvisaation ja teatterin tyylilajien (DT3) ja rooli- ja kohtaustyöskentelyn parista (DT2). Toisen ja kolmannen opintovuoden aikana opiskelija voi osallistua produktioon, jos alla on kaksi valmistavaa moduulia. 

Proggikset ovat myös oivallinen paikka oppia teatteritekniikkaa eli valo- ja äänisuunnittelua, lavastusta, puvustusta ja maskien valmistamista. Teatteripöhinä on parasta, oli siinä mukana missä roolissa tahansa. Lukuvuoden 2022-2023 esityksessä Linus ihmemaassa on mukana live-muusikoita.


Menossa omantunnonkuja-harjoitus.


Palautteita DT1-moduuliin osallistuneilta:

"Opin todella paljon tästä kurssista. Opin paljon sosiaalisia taitoja ja tutustuin hienoihin tyyppeihin. Kaikkien pitäisi päästä draamakurssille." 

"Minulle tuottivat iloa uudet ihmiset ja kaverit, hauskat leikit ja kehittyminen ihmisenä."

"Kaverit, hyvä ilmapiiri ja yhteistyö olivat ilonaiheita."

"Mahtava kurssi! Suosittelisin muillekin!

"Oli paras kurssi tähän mennessä!"

"Draamatunnit olivat aina viikon kohokohta."

"Odotin aina innolla seuraavaa tuntia ja olisin jäänyt tunneille pidemmäksikin aikaa. Vaikka tunnelma oli rento, opin paljon. Tunsin itseni vapaaksi."

Draamaopintojen tärkein anti on yhdessä tekeminen.


Teksti ja kuvat: draamaopet Anna ja Heli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti