perjantai 2. joulukuuta 2022

Martsari täyttyi Erasmus-opettajista viikoksi


Martsarista on tullut erityisesti viime vuosina todella elävä kansainvälinen lukio. Rehtorimme Salme Sulander on kokenut kansainvälisyyshankkeiden vetäjä. Hän on tuonut mukanaan Martsariin kansainvälistä yhteistyötä arvostavan ilmapiirin. 

Rehtori Salme Sulander seuraa matematiikan oppituntia yhdessä belgialaisen opettajavieraan kanssa. He haastattelevat Martsarissa opiskelevaa saksalaista vaihto-oppilasta Paulaa.

Kuluvalla lukukaudella lukiossamme on meneillään lukuisia kansainvälisyysprojekteja, joissa liikkuvat niin opettajat kuin opiskelijat. Viimeisen vuoden aikana martsarilaisia on käynyt opintomatkalla Tallinnassa, Ruotsissa, Portugalissa, USA:ssa ja Islannissa. 

Keväällä päättyvä Erasmus STEAM for all -projekti vei marraskuussa kaksi opettajaa Islantiin yhteistyökouluun yhdessä kymmenen opiskelijan kanssa. Reykjavikkiin kokoontui nuoria opettajineen Turkista, Portugalista, Suomesta, Islannista ja Hollannista. Opettajista mukana olivat fy/ma/teatteritekniikka-opettaja Henri Lommi sekä musa- ja draamaopettaja Anna Heinonen.

Islantilainen rehtori (oik.) "houstasi" martsarilaisjoukkoa Erasmus-matkalla Raykjavikissa.

Marraskuun 2022 puolivälissä lukiossamme oli Erasmus-vierailijoita seuraamassa oppitunteja Turkista, Irlannista, Liettuasta,Virosta ja Kreikasta. Monitoroinnilla kerätään tietoa oppiainerajoja ylittävästä opiskelusta ja hyvistä digikäyntänteistä. Hankkeessa on mukana eurooppalaisia yliopistoja ja sitä vetää Salme Sulander.


Uusi Erasmus STEAM-projekti polkaistiin käyntiin Vantaalta Salme Sulanderin johdolla.

Keväällä 2023 joukko opiskelijoita lähtee vierailulle mm. Tansaniaan, Tallinnaan, Ruotsiin, Ranskaan ja Lontooseen. Kaikilla martsarilaisilla on mahdollisuus osallistua jollekin koulun ulkopuolelle suuntautuvalle reissulle joko kotimaahan tai ulkomaille. Martsarissa koetaan tärkeänä, että nuoret pääsevät testaamaan vuorovaikutus- ja kielitaitoaan tavoitteellisten opintomatkojen kautta. 

Teksti ja kuvat: Heli Groschup ja Johanna Parvinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti