perjantai 30. syyskuuta 2016

Martsarilaiset harrastavat erikoisia lajeja

Haastattelimme Martinlaakson lukion 16A  ryhmää siitä, että mitä he harrastavat vapaa-aikanaan.
Kysyimme 16-A ryhmän Lassilta, että mitä hän harrastaa ja hän kertoi harrastavansa Taekwondoa kaksi kertaa viikossa, jota on harrastanut jo yhdeksän vuoden ajan. Lassi kertoi näin: ”Se on kivaa ja halusin pienenä harrastaa jotain taistelulajia”. Taekwondo on korealainen itsepuolustuslaji, jossa potkut ovat tärkeämmässä osassa, kuin lyönnit. Suomennettuna Taekwondo tarkoittaa “jalan ja käden tietä".

Toisena haastattelimme Enniä, joka harrastaa muodostelmaluistelua. Hän on harrastanut sitä 12 vuotta ja harjoituksia on kuusi kertaa viikossa. Enni sanoi: ”Tykkään urheilusta ja muodostelmaluistelu on kivaa”.
Muodostelmaluistelu on taitoluistelun alalaji, jossa 16 henkilöä luistelee tehden erilaisia kuvioita. Muodostelmaluistelu on lähtöisin Yhdysvalloista.

Seuraavaksi  kysyimme Eliakselta, mitä hän harrastaa. Hän sanoi harrastavansa Krav Magaa kaksi kertaa viikossa. Elias on harrastanut sitä vähän yli puoli vuotta. Elias totesi: ”Haluan olla hyvä aseettomassa kamppailussa ja se on mukava kuntoa ylläpitävä harrastus. Krav Maga on israelilainen itsepuolustusjärjestelmä. Krav Maga -kilpailuja tai näytöksiä ei järjestetä, koska se on ainoastaan itsepuolustukseen tarkoitettu.

Lopuksi haastattelimme Aleksia, joka harrastaa kiipeilyä. Aktiivisesti hän on harrastanut sitä kahdeksan vuotta. Aleksi käy neljä kertaa viikossa kiipeilemässä.
Aleksi kertoi: ”Se on siistii ja on myös aika rentoa”. Kiipeilyssä kiivetään jyrkkää kohdetta pitkin käsiä ja jalkoja käyttäen. Nykyään on monta kiipeilylajia, esimerkiksi seinä-,kallio- ja vuorikiipeily.

Teksti: 16A luokan opiskelijat Simo Lehtinen, Tuomas Sihvonen, Ada Moilanen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti