torstai 19. maaliskuuta 2020

LUMA-ryhmän Lontoon reissu 2020


Ensimmäisen vuoden luonnontiedelinjalaiset kerkesivät Lontoon matkalleen onnekkaasti juuri ennen matkustusrajoituksia. Matkalla koettiin ja nähtiin paljon uutta ja tietysti opittiin lisää luonnontieteistä. 


Ensimmäisenäkään päivänä ei retkellä laiskoteltu, vaan suunnattiin heti kohti British Museumia! Eräs näyttelyn hienoimpia osioita oli tämä kuuluisa Rosetta-kivi.
Toisena päivänä seurue suuntasi kohti Natural History Museumia sekä teknologian museota, josta löytyi myös muun muassa lääketieteestä kertova näyttely. Natural History Museum oli odotusten mukaisesti suuri ja käsitteli kaikkea astrologiasta ihmisen biologiaan. Kuva on otettu luonnontieteellisen museon Earth Hall -salista.
Kew Gardensissa nähtävää oli sekä suurissa kasvihuoneissa että niiden ulkopuolella. Sää oli muina päivinä perinteisen lontoolainen, mutta kyseisenä päivänä sää suosi. Ilmassa oli melkein kesän tuntua!
Innokkaita LUMA-ryhmäläisiä Kew Gardensissa!
Kolmas päivä oli ohjelmaa täynnä: Kew Gardensin jälkeen matka jatkui keskustan nähtävyyksiä ihmettelemään ja sieltä University Collegeen astrologian luennolle! Keskustan nähtävyyksiä edustaa kuvassa Westminster Abbey, jonka suojaan muun muassa Stephen Hawking on haudattu. Big Ben ei valitettavasti ollut loistossaan remontin vuoksi.
Viimeisenä päivänä porukka suuntasi Greenwichiin, jossa Royal Observatory on toiminut. Nollapituuspiiri kulkee Greenwichin kautta, kuten kuvastakin ilmenee.

Teksti ja kuvat: Reetta Leppänen

1 kommentti: