maanantai 2. lokakuuta 2017

18 vuotta Martsarissa, haastattelussa Klaus Salo


Kävimme haastattelemassa Martinlaakson lukion omaa kemian opettajaa, Klaus Saloa, hänen opetusvuosistaan Martinlaakson lukiossa.

Kuinka kauan olet opettanut Martinlaakson lukiossa?

  • Aloitin vuonna 1999 eli 18 vuotta, aika kuluu kun hauskaa pitää.


Miten Martinlaakson lukio on muuttunut vuosien aikana?
  • Rakennusta vaihdettiin vuonna 2006, mutta työ on aika pitkälti samanlaista, ei mitään sellaista isoa muutosta ole tapahtunut. Työkavereissa on tapahtunut muutos, olimme kaikki nuoria opettajia silloin kun tulimme tänne. Täällä oli niitä jotka olivat jäämässä eläkkeelle ja yhtäkkiä me olemme se seuraava eläkkeelle jäävä porukka. Ollaan vanhennuttu yhdessä.

klasu.jpgMillaista on ollut opettaa Martinlaakson lukiossa?
  • Olen viihtynyt täällä ja lukujärjestykset ovat hyviä. Opettajan työ on tavallaan todella vapaata mutta omalla tavallaan säädeltyä ja itsenäistä työtä.

Mieleen painuneita asioita/tapahtumia vuosien aikana?

  • Oppilaiden menestys, retket, entisen rehtorin lopettaminen.
Paljon pieniä muistoja.

Paras vuosi?
  • 2003-2004, olin nuori ja innokas opettaja ja esikoiseni syntyi. Siinä yhtäkkiä oli vakio työpaikka, oli ostettu kämppä, menty naimisiin ja lapsia alkoi syntymään, alkoi tuntumaan, että hei, nyt mä oon aikuinen.

Missä muissa kouluissa olet opettanut ja onko koulujen välillä suuria eroja?

  • Olen opettanut Helsingin kaupungin laboratorioalan ammattioppilaitoksessa, jossa opetin enimmäkseen ylioppilaita. Martinlaakson lukio on ensimmäinen vakituinen työpaikkani. Satunnaisia sijaisuuksia.


Alina Leinonen, Janne Pirttimäki, Aaro Lundell 17B

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti