maanantai 2. lokakuuta 2017

Ykkösten tutorihaastattelu

Tutoreista oli suuri apu koulun aloittamisessa. Ykköset pystyivät ja pysytyvät edelleen kysymään apua, esimerkiksi oikean luokan löytämisessä. Heistä oli iso apu myös aineenvalinnoissa. Kouluasioista ei tarvinnut stressata, kun tiesi, että tutorit ovat aina auttamassa.


Haastattelimme yhtä omaa tutoriamme, Metteä. Kysyimme peruskysymyksiä tutorina olemisesta ja hänen koulu- ja vapaa-ajastaan. Haastattelun aloittaminen oli hankalaa, koska meidän ja tutorien oppitunnit olivat samaanaikaan.


Miksi aloit tutoriksi?
Mette: -Siitä saa helposti kurssin ja halusin auttaa muita.


Yllätyksenä tuli se, että tutorina olemisesta saa kurssin. On hyvä, että toisen vuoden opiskelijat haluavat auttaa ensimmäisen vuoden opiskelijoita valitsemaan hyvät kurssit.


Onko lukion käynti rankkaa?
Mette: -Riippuu, miten sen ottaa. Jos ottaa chillisti ja ei stressaa turhaan, niin pärjää hyvin.


Jos haluaa koulunkäynnin olevan rentoa tai rennompaa, niin valitsee jaksoon lukuaineiden lisäksi myös taideaineita. Joka jaksoon kannattaa valita niitä vähintään yksi.


Onko paljon vapaa-aikaa?
Mette: -Jos osaa järjestää kouluasiat hyvin, silloin löytyy vapaa-aikaa.


Jos panostaa kouluun keskivertoa enemmän, vapaa-ajalle ja harrastuksille jää vähemmän aikaa. Siksi on hyvä suunnitella hyvä aikataulu.


Vaikuttaako koulunkäynti harrastuksiin?
Mette: -Ei oikeestaan. Riippuu täysin siitä, miten järjestää päivänsä (esim. Jos harrastuksia on tiettyyn aikaan, niin ei ota kursseja sen ajan palkkiin)


Jos ei pääse koulun takia menemään harrastuksiin, voi valita koulussa aamutreenikurssin. Silloin voi korvata ajan, jolloin on ollut pois harrastuksista.


Mikä vuosi oli rankin?
Mette: -Kolmas vuosi, koska silloin on kirjoitukset.


Jos ottaa ensimmäiselle ja toiselle vuodella paljon kursseja, niin kolmannesta vuodesta tulee rennompi ja pääsee siten aikaisemmin lukulomalle.


Oletko miettinyt, mitä aiot kirjoittaa? Vaikuttaako se opiskeluusi?
Mette: -Kirjotin ylös vaihtoehdot aineista, joita haluaisin kirjoittaa. Opiskeluni ei mene kauheasti niiden valintojen mukaan.


Kannattaa valita ne aineet, jotka haluaa. Niitä kursseja kannattaa ottaa enemmän, joita aikoo kirjoittaa, koska syvennyt siten niihin enemmän.



Yritimme selvittää, miksi monet haluavat tutoriksi ja onko kakkosvuoden opiskelijoilla rankempaa, helpompaa vai samanlaista kuin ykkösillä. Tutori auttaa muita apua tarvitsevia. Siihen työhön voi hakea kuka vaan. Kun on tutorina, niin saa helposti kurssin.



Anniina, Minttu ja Riku 17B

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti