keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

LUKUVIIKKO 4/5: Martsarilaisten lukutottumukset

Lukuviikon kunniaksi toteuttamamme lukutottumuskysely sai 50 vastausta, joiden mukaan suurimmalla osalla vastanneista (29%) on tapana nauttia lukuhetkistä kirjojen ja lehtien parissa useamman kerran viikossa. Lähes yhtä suuri osa vastanneista lukee päivittäin, joten kyselyn perusteella lukutottumukset ovat koulussamme melko hyvällä tolalla.

Lukuviikon nettisivuilta löytyvä ”10+1 faktaa lukemisesta” antaa kuitenkin huolenaiheita lukemisen vähentymisestä. Jo ensimmäisestä faktasta ilmenee lukutaidon epävarma pohja tulevaisuudessa: ”Suomalaiset ovat lukukansaa – vielä”. Tarkastelussa on etenkin nuorten lukutaito ja myös se, miten nuoren saa innostumaan lukemisen pariin.

Lukemisesta kiinnostuneet koulumme oppilaat suosivat mukaansatempaavia sekä samaistuttavia kirjoja, ja kyselyn vastauksissa murskavoiton ottivat fantasiakirjat. Toiseksi eniten luetaan scifi-kirjoja, joiden kannoilla tulevat jännityskirjat. 


Lempikirjailijoita:                       Lempikirjoja:

John Green                                   Artemis Fowl - Ikuisuuskoodi                    
Stephen King                                 Carlos Ruiz Zafón - Tuulen varjo
J.K. Rowling                                  Josh Malerman- The Bird Box
Kerstin Gier                                   Pajtim Statovci - Kissani Jugoslavia
Kaari Utrio                                    Johanna Sinisalo - Enkelten verta



Teksti ja kuva: Tea Heikkilä

---
Tiia Visuri

Tämä juttu on osa Martsarilaisen Lukuviikon kunniaksi julkaisemaa juttusarjaa, jonka aiheena on lukeminen. Lukuviikko on Lukukeskuksen vuodesta 1977 vuosittain järjestämä tapahtuma, jonka tarkoituksena on juhlistaa lukemista monenlaisten tapahtumien merkeissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti