keskiviikko 11. huhtikuuta 2018

Kansainvälisyyspäivän kuulumisia

Hola! Hallo! Jambo! 


Martsarin kansainvälisyyttä ja samalla myös monikulttuurisuutta juhlistetaan koulussamme aika ajoin - niin myös tänään perinteisen kansainvälisyyspäivän merkeissä. Tänä vuonna koulun seiniltä saattoi lukea opiskelijoiden matkakertomuksia sekä hyvän päivän toivotuksia useilla eri kielillä. Kielikäytävältä löytyi myös kartta, johon sai pistää nuppineulan paikkaan, jossa on käynyt. 

Martsarin kansainvälisyyteen päästiin tutustumaan myös ala-aulassa, jossa vaihtarit esittelivät kotimaitaan ja niiden kulttuureja sekä koulumme vaihtoprojekteissa mukana olleet kertoivat Tansania kummikoulun lisäksi Saksa- ja Ranska-projekteista. 

Emilia kertoi yhdessä Millan kanssa kotimaastaan Saksasta

Potsdamin ystävyyskoulun ständi

Lisäksi kuultiin filosofian tohtori ja Tuglas-seuran kirjaston- ja arkistonhoitaja Heikki Rausmaan mielenkiintoinen luento Viron historiasta aina esihistoriasta tähän päivään. Luennolta opittiin Viron historian käännekohtien lisäksi muun muassa se, miksi Suomen ja Viron kansallislauluilla on sama melodia. Luento oli hieno tapa tutustuttaa opiskelijat naapurimaamme historiaan Viro100-juhlavuoden kunniaksi.

Luento Viron historiasta

Teksti ja kuvat: Sanja Tuovila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti